Altijd in beweging
/

van nu naar beter

 

De Blog


De Paralympische spelen zijn achter de rug,


Begin maart 2022 zijn in Peking de Paralympische winterspelen geweest. De snelle disciplines gingen al beter dan ooit, met 2x een 6e plaats heb ik mijn prestaties van 4 jaar eerder ruimschoots verbeterd. De dag daarna kwam de supercombinatie, 1 van de disciplines waar ik op het WK in januari brons behaalde, na de 1e run (de super-G) stond ik 4e. dit was een goede uitgangspositie voor de 2e run. Daar heb ik alles gegeven en dat heeft geresulteerd in mijn eerste paralympische medaille! Brons op de supercombinatie, 7 maart 2022. 3 dagen later kwam ik weer in actie, dit keer op de reuzenslalom, een van mijn beste en favoriete disciplines. Helaas stond ik na een teleurstellende eerste run 15e. Dit kwam door een aantal fouten waaronder een vrij grote. dit heb ik in de 2e run met een snelle tijd wel redelijk weten goed te maken en uiteindelijk toch een mooie 7e plaats behaald. Op de laatste dag, 13 maart, had ik nog 1 wedstrijd te gaan, de slalom. Samen met de reuzenslalom mijn favoriete disciplines. Maar helaas ook deze keer geen foutloze eerste run, maar de uitgangspositie was een stuk beter met een 5e plaats. Mijn instelling was dat ik alles op alles moest zetten om in de 2e run een aantal mensen in te kunnen halen en misschien wel op het podium terecht te kunnen komen. Niet wetende dat mijn 2e run dusdanig goed zou zijn. Want aan het einde van die run stond ik 2e, en was mijn 2e medaille op de Paralympische winterspelen een feit. Dit keer geen brons maar zelfs zilver. Ik ga de komende 4 jaar heel hard werken om die ene missende medaille te bemachtigen in Milaan (of om precies te zijn Cortina d'Ampezzo) daar ga ik om het goud strijden!

Beste Lezers,

Het is een tijdje geleden dat ik hier geschreven heb. Ik ben hard aan het trainen om zo sterk mogelijk aan start te staan van de wereldbeker wedstrijden begin van 2021 en uit eindelijk het WK in februari 2021. Ik ben al 3x naar de gletsjer in Zwitserland geweest en heb daar 3 weken heel hard kunnen trainen. eind oktober zijn wij nog 1 week in Süd-Tirol om het voorseizoen goed af te sluiten. Ik hoop dat het harde trainen en de vele uren terug te zien zijn in de resultaten van komend ski seizoen. Ik houd jullie op de hoogte!


De eerste helft van de WK is voorbij,


Allebei de technische disciplines zijn geskied. De slalom was helaas niet zo gegaan zoals ik wilde, weer onderuit. Maar gelukkig had ik 2 dagen daarvoor op de reuzenslalom iedereen en ook mezelf verast. Door een goede eerste run neer te zetten en de 2e run zonder al te gekke dingen te doen de finish te bereiken. Heb ik een mooie 2e plaats binnen gehaald wat mijn beste resultaat ooit was!! Ik ben hier erg blij mee en kijk met goede moed uit naar de speed disciplines komende week. Dinsdag, donderdag en vrijdag kom ik in actie. Voor degenen die mij willen volgen via de livestream. Klik hier om naar het kanaal te gaan waar alle races worden uitgezonden.

Het zit erop!!

Helaas is de laatste wedstrijd de slalom waarop het voor mij had moeten gebeuren niet zo gegaan als ik had gehoopt. Ik ging voor een medaille eigenlijk alleen maar voor goud. Ik wist van te voren dat ik daarvoor heel hard moest skiën en dat alles moest kloppen. Helaas lukte het niet, een kleine technische fout gooide al erg vroeg in de race roet in het eten. Mijn spelen waren voorbij. Dit was natuurlijk erg balen maar de bochten die ik skiede waren erg goed en ik was als snelste onderweg. Na een mooie sluitingsceremonie ben ik dinsdag ochtend heel vroeg weer thuis gekomen. Het was een mooi ontvangst op Schiphol! We werden mooi onthaald en er waren leuke toespraken. Het is fijn om weer thuis te zijn en wat meer rust te hebben. Voor vandaag staat er een golden clinic in Heerenveen op de planning en morgen mogen we naar Den-Haag voor de huldiging van alle olympische en paralympische sporters! De huldiging zal door NOS live worden uitgezonden.

Graag zou ik alle lezers van deze blog willen bedanken voor het lezen, het medeleven en de support die ik van jullie gekregen heb! Januari 2019 is er weer een WK en over 4 jaar zijn er weer nieuwe spelen. Ik ga er keihard voor werken om er weer te staan en met medailles thuis te komen. Deze ervaring was geweldig!! 

Donderdag 15 maart was de eerste dag dat er geen wedstrijd was. Omdat wij hier vooral voor Niels zijn hebben mama en ik nog niet echt de tijd gehad om wat van het land te zien. Daarom zijn wij naar Gangneung geweest. Gangneung is de andere stad waar de spelen plaatsvinden. In Nederland is het vooral bekend door het schaatsen maar hier door curling en shorttrack. Verder hebben we met een hop on hop off bus nog een mooie rondrit gemaakt en zijn we door het lekkere weer naar het strand geweest met de olympische ringen! 

 Morgen is de laatste wedstrijd, ik heb er heel erg veel zin in. hoop dat ik binnen de top 5 kan eindigen. En als alles klopt zit er misschien ook wel podium in. Ik hoop dat ik alle maar vooral mijn eigen verwachtingen waar kan maken. Ik houd jullie op de hoogte.

Heey lezers van de paralympische blog,

Vandaag 13 maart stond de super combinatie op het programma. Na een iet wat teleurstellende super g op de 11e plek beland. Daarna door mijn sterke slalom run wat een 4e run tijd was, uitgekomen op de 8e plek! Jeroen Kampschreur een van mijn teamgenoten, is Paralympisch kampioen geworden op dit onderdeel. Dat is reden voor een feestje aan het eind van de spelen. Morgen staat de reuzen slalom op het programma. Nieuwe race nieuwe kansen. Heel erg leuk dat jullie zo mee leven en bedankt voor de support. 


Hoi allemaal,  Vandaag schrijven we samen een blog! Gister was de openingceremonie en vandaag was de eerste wedstrijddag.Niels was niet bij de openingceremonie omdat hij vandaag alweer wedstrijd had. Wij waren er wel bij! Het was een mooie ceremonie. Er waren allemaal verschillende optredens/ acts. De organisator van de olympische en de paralympische spelen heeft een toespraak gehouden en de baas van het internationaal paralympisch comité. Tijdens de show werd er een paar keer vuurwerk afgestoken om het nog spectaculairder te maken. Wij hebben ervan genoten hopelijk jullie ook thuis op de tv!Ik heb in ieder geval wel genoten van de wedstrijd. Het was geweldig om naar beneden te komen in de finish area. En dan al die mensen op de tribune te zien en bedenken. Er kijken nog veel meer mensen thuis. Heel erg bedankt voor de support. Ik ga morgen/vandaag weer mijn best doen om een mooie race neer te zetten.

Heey lezers van de paralympische blog,

 


Niels hier! Nastasia is hier vanmiddag rond 4u aangekomen, ik heb helaas niet de 2e geplande officiële training kunnen doen door de weersomstandigheden. Door te veel sneeuwval en wind, morgen stond er ook een op het programma. Maar die gaat ook niet door de piste kwaliteit, en om de piste voor de wedstrijd van zaterdag zo goed mogelijk te krijgen. Gelukkig hebben we gisteren een officiële training gehad. Dus is dit ook mogelijk. Morgen nog 1 dag vrij skiën en misschien super g trainen en dan gaat t eindelijk beginnen. Ik heb er heel veel zin in!! Echt heel erg bedankt voor jullie steun.

 

Heey lezers van de paralympische blog,

Nastasia hier! Morgen zal ik samen met mijn moeder naar Zuid-Korea afreizen om naar de wedstrijden van Niels te kijken. Naast de wedstrijden van Niels die zaterdag beginnen gaan wij vrijdag eerst nog naar de openingsceremonie. De openingsceremonie is voor jullie thuis live te volgen! NOS zal deze uitzenden. Niels loopt niet mee omdat hij zaterdag zijn eerste wedstrijd heeft. Daarnaast gaan wij ook het land een beetje verkennen daarvan zullen we jullie op de hoogte houden in volgende blogs. Vandaag en morgen staan in het teken van inpakken en het vertrek. De koffers zijn al zo goed als helemaal ingepakt op een paar kleine dingen na. Morgenavond vliegen wij vanaf Schiphol naar Seoul. Vanuit Seoul zullen wij met een speciale hogesnelheidstrein naar ons appartement in Pyeongchang gaan. In ons appartement zit de Hollandhuiskamer. De Hollandhuiskamer is een soort Holland Heinekens huis. Hier is Nederlandse televisie, Nederlandse lekkernijen maar vooral gezelligheid. De sporters worden hier niet gehuldigd na het behalen van een medaille in plaats daarvan wordt er de laatste dag een groot eindfeest gegeven! Wij kijken er erg naar uit en gaan jullie op de hoogte houden van ons avonturen!

We hebben wel alvast het tijdschema van de wedstrijden waarop Niels in actie komt. We hebben de tijden er in de Nederlandse tijd bij gezet.

 

 

·     Alle tijden en disciplines kunnen nog wijzigen door de weersomstandigheden wij houden jullie daarvan op de hoogte.

·     Niels start altijd in de laatste groep dat betekend dat Niels ongeveer een uur tot half uur voor het einde aan de beurt is 

________________________________________________________________________________________________

Heey lezers van de paralympische blog,

Niels hier! Ik ben na een reisdag afgelopen van donderdag avond tot vrijdag middag. En een overnachting van vrijdag op zaterdag. Goed en wel aangekomen in het Paralympisch dorp. Gisteren vooral geacclimatiseerd en vandaag dan eindelijk op de latten gestaan. In het paralympische skigebied, waar het volgende week allemaal moet gaan gebeuren.

Gisteren (zaterdag 3 maart) zijn we rond 11u in de ochtend in het paralympisch dorp aangekomen. Daar hebben we een rondje door het dorp gelopen. We stopten in de “recreation hall” ook wel de “gameroom” genoemd. Daar hebben we gepoold en air hockey gespeeld.

Vandaag (zondag 4 maart) de eerste keer op de skies. Het voelde meteen goed om hier te skien ondanks dat de omstandigheden niet ideaal waren. De sneeuw was zacht en het regende maar dit kan ook tijdens de wedstrijden zo zijn dus het is niet erg om het meegemaakt te hebben. Verder heb ik het vandaag rustig aan gedaan en heb ik de Venue verkend. Even langs de tribunes geweest. In de atleten tent en lekker op de in-ski piste een paar runs gemaakt.