Altijd in beweging
/

van nu naar beter

 

Pilates is een trainingsvorm voor het gehele lichaam. Het is een verantwoorde rustige manier van bewegen, waarbij de kans op blessures nihil is. De oefeningen gaan terug naar natuurlijke bewegingsvormen, waarbij de eenvoud en de combinatie van de bewegingen belangrijk zijn. De bewegingen worden geconcentreerd en bewust uitgevoerd. Pilates zorgt tevens voor geestelijke ontspanning, waarbij de ademhaling een grote rol speelt.

De yoga vorm die wij geven is Hatha Yoga. Hatha Yoga is de meest beoefende yogastroming in het Westen. Een yogales bestaat uit drie onderdelen:

  • fysieke lichaamshouding
  • Ademhalingsoefeningen
  • Meditatie

Je wordt bewust van je lichaam, ademhaling en je gedachten. Door middel van het uitoefenen van de fysieke lichaamshouding leer je je lichaam beter kennen, maak je je lichaam vitaler en leer je veel klachten voorkomen of verhelpen. Specifieke ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je het ademen beter kan beheersen en reguleren. De houdingen worden uitgevoerd binnen de eigen grenzen; iedereen gaat zover hij of zij kan. Door op de juiste manier gebruik te maken van de ademhaling, zal je ervaren dat je lichaam steeds soepeler wordt en je een balans vindt tussen spanning en ontspanning. Daarnaast leer je door gerichte concentratie, je aandacht naar binnen te keren en zo spanningen en gedachten los te laten, waardoor er ruimte voor rust en stilte gecreëerd wordt.


Pilates en yoga zijn geschikt voor iedereen! Wij bieden u een persoonlijke benadering en begeleiding; maatwerk voor u om aan uw specifieke wensen te kunnen voldoen. De lessen zijn individueel of in groepsverband. Het leveren van kwaliteit heeft onze hoogste prioriteit of dit nu een individuele les of groepsles betreft. Er zal altijd rekening worden gehouden met uw fysieke mogelijkheden. Oefening kunnen worden aangeboden op verschillende niveaus of er zullen alternatieven worden gegeven. Door samenwerking tussen fysiotherapeut en docent kunnen de lessen worden afgestemd op eventuele klachten van de cliënt.


yoga
yoga
yoga
yoga
yoga
yoga